Ontdek deze 3 opkomende keukentrends

In de wereld van interieurontwerp zijn keukens een centraal element. Ze zijn niet alleen functionele ruimtes, maar ook een plek waar stijl en esthetiek samenkomen. De laatste tijd zijn er verschillende opkomende trends die steeds vaker te zien zijn in moderne keukens. Laten we eens een kijkje nemen naar drie van deze opmerkelijke keukentrends: Ton Sur Ton, Pastel, en Japandi.

Ton Sur Ton keukens

Ton sur ton, een Franse term die "toon op toon" betekent, verwijst naar het gebruik van verschillende tinten van dezelfde kleur binnen een ruimte. In keukens vertaalt dit zich naar een esthetisch effect waarbij kasten, werkbladen en andere elementen in de keuken dezelfde kleur of verschillende nuances van dezelfde kleur hebben. Deze benadering creëert een gevoel van harmonie en samenhang in de ruimte, waardoor een rustgevende en toch verfijnde uitstraling ontstaat.

Een ton sur ton keuken biedt ook flexibiliteit in ontwerp, omdat de keukens kunnen worden aangepast aan verschillende kleurenschema's en stijlen. Van warme aardetinten tot koele grijstinten, de mogelijkheden zijn eindeloos. Deze trend wordt steeds populairder vanwege zijn tijdloze uitstraling en het vermogen om een gevoel van eenheid en evenwicht in de keuken te creëren.

Pastel keukens

Pastelkleuren zijn al lang geliefd in interieurontwerp vanwege hun zachtheid en delicatesse. In keukens komen pasteltinten tot hun recht door een gevoel van lichtheid en luchtigheid te creëren. Denk aan zachtroze, lichtblauw, mintgroen en lila als dominante kleuren voor kasten, muren en accenten.

Wat pastelkeukens onderscheidt, is hun vermogen om een gevoel van sereniteit en frisheid te brengen in de ruimte waarin ze zich bevinden. Ze kunnen een keuken transformeren tot een uitnodigende en kalmerende omgeving, perfect voor het bereiden van maaltijden en het ontvangen van gasten. Pastelkeukens worden steeds vaker gezien als een manier om een vleugje speelsheid toe te voegen aan het huis. Wil jij pastel keuken inspiratie opdoen? Neem een kijkje bij SmartDesign Keukenstudio!

Japandi keukens

Japandi, een samensmelting van Japanse en Scandinavische ontwerpstijlen, heeft de laatste tijd veel aandacht gekregen van ontwerpliefhebbers over de hele wereld. In keukens vertaalt Japandi zich naar een minimalistische esthetiek gecombineerd met natuurlijke materialen, strakke lijnen en een vleugje warmte.

Deze trend omarmt eenvoud en functionaliteit, waarbij de nadruk ligt op het creëren van een rustgevende en gebalanceerde omgeving. Houten accenten, ingetogen kleurenpaletten en doordachte indelingen zijn kenmerkend voor Japandi-keukens. Door de fusie van Oost en West brengt deze stijl een unieke mix van traditie en moderniteit naar keukens overal ter wereld.

De wereld van keukenontwerp evolueert voortdurend, en trends zoals Ton Sur Ton, Pastel en Japandi weerspiegelen de huidige voorkeuren van consumenten voor stijlvolle en functionele ruimtes. Of je nu op zoek bent naar een rustgevende omgeving, een vleugje speelsheid, of een minimalistische esthetiek, er is een keukentrend die bij jouw smaak en levensstijl past.